ColorEscu

Spirală – simbol în tricoul ”Rădăcini” de la ColorEscu

”Rădăcini” este unul dintre cele mai noi modele lansate de ColorEscu și este special din multe punte de vedere. La o primă privire, se remarcă fără doar și poate croiala deosebită a acestui tricou – cu mânecă lungă, oversized. El este însă special în primul rând pentru faptul că are un design inspirat de unul dintre cele mai vechi și mai puternice simboluri regăsite în civilizațiile antice – Simbolul Spiralei.

Simbolul Spiralei și semnificația sa

podoaba-de-aur-spirala_4635
Podoabă de aur reprezentând Spirala

 

Simbol sacru care are puterea de a trezi sufletul și de a-i reaminti de originile sale, Spirala este cel mai des utilizat element în cultura Cucuteni, ceea ce reprezintă un indiciu clar pentru evoluția spirituală și cunoștințele în domeniu pe care le aveau strămoșii noștri.

Sursa: http://romaniaitaramea.blogspot.ro/2014/02/cultura-cucuteni-spirala-un-simbol-ca-o.html
Sursa: http://romaniaitaramea.blogspot.ro/2014/02/cultura-cucuteni-spirala-un-simbol-ca-o.html

Imaginea sa o găsiți transpusă în cele mai diverse forme ale naturii (cum ar fi cochilia unui melc), în reprezentarea grafică a galaxiilor, a nivelurilor de evoluție a conștiinței, a energiei fecundității sau a celei regenerative, a femininului și masculinului (spirala dublă) etc.

Spirală în tricoul ColorEscu – ”Rădăcini”

tricou-radacini-dama-site-1024x1024
Tricoul ”Rădăcini”

 

Noi am asociat imaginea hipnotică a spiralei cu ideea de origine, de rădăcini, de care suntem legați prin mai mult decât ne putem da seama în viața noastră de zi cu zi. Este spirala care leagă momentul prezent de cel al originii noastre, pe al cărei schelet s-a construt o întreagă existență spirituală și culturală.

Pe cât de profundă, pe atât de liniștitoare, imaginea Spiralei e mai mult despre noi decât despre predecesorii noștri, iar interpretarea pe care i-am dat-o în modelul din colecția tricourilor dacice vrea să fie mai mult despre interiorul celei care îl poartă cu drag decât despre exteriorul afișat printr-un simplu articol vestimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *