ColorEscuUncategorized

Brățări de piele tradiționale – NOU la ColorEscu

Povestea ColorEscu merge mai departe în acest an și vrem să o transmitem și printr-o nouă categorie de produse. În magazinul nostru online , găsiți de acum și brățări de piele tradiționale, lucrate manual cu pasiune și suflet, așa cum ne place nouă. Vrem să fie acele ”podoabe” (ca să păstrăm termenul din stăbuni) care să vă completeze stilul și să vă facă să purtați discret, dar cu drag, simbolurile noastre românești.

Brățările sunt lucrate manual, pe piele de vițel sau vacă, prin încrustare sau coasere cu ață cerată colorată. Sunt brățări negre, gri sau maro, astfel încât să fie ușor să le asortați oricând. Prinderea se realizează cu capse din material inoxidabil, care nu conține nichel.

Ne-am gândit și ne-am răzgândit și apoi ne-am gândit iar până să alegem acele simboluri care să apară pe primul set de brățări pe care vi le oferim. V-am fi întrebat ce vreți, dar vă stricam surpriza, așa că am preferat să ne mai străduim noi ceva mai mult să găsim acele elemente care să vă atragă atenția și să vă meargă la suflet.

  1. Brățări cusute ”Tricolor”

Știam că fie acum, fie mai târziu, tricolorul va fi prezent în această colecție. Așa că am început chiar cu el 🙂 De ani buni de când ne cunoaștem, știm că vă place tricolorul nostru, dar nu purtat ostentativ, ci stilizat, discret – să vă reprezinte și să atragă atenția delicat prin viața culorilor și simbolistica lui.

Nu vorbim aici despre simbolul fiecăreia dintre culori, pentru că la ColorEscu tricolorul nu este doar despre asta. Tricolorul nu se interpretează, nu se descrie, se simte! Se poartă!

      2. Brățări încrustate ”Cucuteni”

Nici simbolurile culturii Cucuteni (5.200 – 3.200 î. e. n.) nu puteau lipsi din această colecție. Le simțim ca pe o bază a tot ceea ce înseamnă stilul civilizației noastre, elementele care îl compun.

Cucuteni este una dintre cele mai misterioase civilizații ale preistoriei și ceea ce ne fascinează la ea este că a dat naștere unor simboluri grafice care au supraviețuit din neolitic până astăzi, în special în mediul satului românesc, dar iată că și la ColorEscu.

Niciun model geometric folosit în civilizația Cucuteni nu era întâmplător și nici nu avea doar un rol decorativ. Totul ducea mult mai departe, la simboluri sacre care făceau legătura cu dimensiunea spirituală a vieții. Elemente precum spirala, rombul, cercul, yin și yang, spiralele îngemănate, toate au fost folosite atât de echilibrat și combinate într-o forma de design atât de puternică încât, odată ce vezi câteva exponate aparținând civilizației Cucuteni, îți e imposibil să nu le recunoști apoi oriunde.

Așa că ne-am gândit că ar fi fascinant să purtăm pe brățările noastre de piele simboluri și elemente cu o astfel de însemnătate.

      3. Brățări încrustate ”Spirală”

Spirala este acel element pe care îl regăsești din cele mai vechi timpuri reprezentat în toate colțurile lumii. Este atât de plin de semnificații, atât de des interpretat și reinterpretat, încât simpla lui prezență inspiră o formă de putere cu rădăcini adânci. O simțim cu atât mai clar când o vedem încrustată pe o brățară de piele. E clară, are putere, trăiește…

Spirala (simplă sau dublă) simbolizează întoarcerea la centru, la esență, dar și firul evolutiv al vieții, ciclul etern al nașterii, morții și renașterii, având o puternică legătură cu elementele din cultul soarelui. Dacii atribuiau acest element zeiței supreme și vedeau în simbolul spiralei o formă de protecție de necazuri și duhuri rele.

Ne dorim ca acest simbol atât de puternic să vă amintească, oricând îl purtați, că viața este o perpetuă schimbare și în asta constă frumusețea ei. Lăsați-o să vă ducă spre interiorul spiritului vostru, cât mai adânc, și bucurați-vă de minunile pe care le găsiți acolo! Mai multe despre acest simbol găsiți și aici.

Bun! Care va fi așadar prima voastră brățară de piele ColorEscu? 🙂 A, v-am zis și că vin frumos ”îmbrăcate” în săculeți de pânză?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *